Trods sølv: Fjordbold spillede bedst

Futsaldanmark fik et brag af en finale, hvor begge hold imponerede med tænding, kvikke fødder og stor koncentration. Efter en nogenlunde lige første halvleg sprudlede Fjordbold i anden, og holdet var da også bedst på stort set alle parametre. Bare ikke kynisme. JB omsatte deres chancer til mål, og de kunne derfor efter 40 minutters spil kalde sig Danmarksmestre efter en flot defensiv, der ledte tankerne tilbage på italiensk fodbold i 60’erne.

Det var to dybt koncentrerede mandskaber, der entrerede hallen klokken 16 søndag eftermiddag. Fjordbold havde dagen før overbevisende spillet sig i finalen, hvor imens JB Futsal havde haft det noget mere besværligt med et flot fightende Kolding IF, der inden finalen havde taget bronze med et flot comeback mod Søhus Stige Futsal. Angrebene bølgede frem og tilbage i den intense start på opgøret, hvor begge hold havde fine afslutninger i begge ender.

Ved en mistimet udskiftning kom Fjordbold efter 10 minutters spil lidt på hælene, og takket være en deflektion på en FCF-spiller kunne bolden hovedkulds vælte hen over en sagesløs Lasse Gram i Fjordboldmålet, der havde kastet sig ned for at afværge skuddet, og ind over stregen. Fjordbold kunne dog give tilskuerne varmen igen lidt senere, da et velspillet angreb slutteligt blev sparket i kassen af den fantastiske anfører, Christian Andreasen. Kort før tid var det tæt på en pauseføring til de blå, da den bogstaveligt talt flyvende hollænder, Wim Bos, var tæt på at sakse et langt, præcist udkast fra Lasse Gram ind bag Christoffer Haagh i JB-målet. 1-1 lyste talene på scoringstavlen dog, da de to hold gik til pause.

Skarpheden og heldet manglede

Efter pausen stod der flot offensiv futsal på menuen. Fjordbold gav ikke mange chancer væk, men en ualmindeligt skarp Mads Falck blev kampafgørende. Efter en flot pasning fandt han mirakuløst plads til at passere en fremstormende Lasse Gram, der ellers ikke overlod JB-spilleren meget betænkningstid. Fjordbold gik herefter endnu højere på JB, der ikke kunne finde spillemuligheder frem i banen og i stedet valgte at sende bolde ned over baglinjen. Fjordbold var bedre til at finde åbninger. Efter uttallige afslutninger, blandt andet et stolpeskud af Morten Hauglund, fik viceanføreren, Simon Jørgensen, sendt bolden via stolpen og ind. 2-2.

Endnu engang blev det et millimeter præcist skud fra Mads Falck, der skulle til for at passere Lasse Gram. Et skud lige forbi en blokade af Christian Andreasen og Rasmus Gasberg kneb sig ind i hjørnet med kun 3 minutter tilbage. Mads Falck kom endnu engang på tavlen, da Fjordbold i de sidste minutter trak Andreasen over midten i målmandstrøje, og derfor efterlod eget mål tomt. Efter en flot sæson endte JB derfor som danske mestre, men det holdt hårdt til det sidste. Fjordboldspillerne kunne dog være stolte af en umådelig flot kamp fra deres side.

Vandt på lægterne

Et sted var der dog aldrig rigtig tvivl om sejren. På tribunen. Flere gange i kampen lød det som om, at stormen Bodil var vendt tilbage for at rassere Roskilde by. Et fjordblåt hav mødte spillerne, da de blev kaldt på banen af stadionspeakeren, og dommerne vidste lige præcist, hvornår de traf de forkerte beslutninger kampen igennem. Spillerne lovpriste da også efter kampen det talstærke publikum ligesom en euforisk Simon Jørgensen kyssede emblemet på trøjen og jublede ud mod fanskaren ved den udlignende scoring til 2-2.

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.