Sommerens 7 Skarpe: Tai Pundik

Vi har sendt to ens sommer-stafetter afsted, begge bestående af 7 futsal relaterede spørgsmål. Stafet 2 starter hos Tai Pundik, ekstraspørgsmålet stammer fra vores facebookside, hvor Christian Ravnkilde Andersen forslog ekstraspørgsmålet. Tak til Tai for svaret, som du kan læse her, kommenter gerne i kommentar feltet. 

Spørgsmål 1: Hvem er du, og hvordan er du i dag en del af dansk futsal?

Jeg har efterhånden en del kasketter på i dansk futsal. Jeg er træner i København Futsal, medlem af DBU’s futsalgruppe, formand i DBU-København’s futsalgruppe og træner for DAI’s kredshold. Jeg træner også en hel del børn i forskellige skoler og fodboldklubber, og derudover afholder jeg instruktørkurser på forskellige niveauer.

Spørgsmål 2: Hvor længe har du været en del af den danske futsalscene, og hvordan blev du en del af futsalsporten?

Jeg havde min futsaldebut tilbage i 1998, hvor jeg spillede for Sport Italia i DAI’s mesterrække.

Spørgsmål 3: Hvilke fremskridt har du set for sporten i den periode, du har været aktiv?

Dansk futsal har siden taget flere kvantespring, på såvel bredde- som elitesiden. Vigtigst af alt har vi nu en stærkt voksende spillermasse på ungdomssiden. Hvor futsal tidligere blev betragtet som indendørs fodbold, er det nu en DIF-godkendt selvstændig idrætsgren. Der er blevet oprettet et officielt landshold i DBU, ligesom landets bedste futsalrække er blevet landsdækkende i form af Liga Vest og Øst.

Spørgsmål 4: Hvordan ser du sportens fremtid, og hvad tror du er afgørende for en succesrig fremtid?

Jeg er meget overbevist om at futsal har et enorm stort vækstpotentiale i Danmark, på alle niveauer. For at futsal virkelig skal slå igennem i Danmark, er det helt afgørende at den danske fodboldfamilie indser hvor fantastisk et værktøj futsal er til udvikling af vores fodboldspillere. Derudover er der et socioøkonomisk aspekt som ikke skal undervurderes, da futsal imange lande betragtes som en decideret integrationssport.

Spørgsmål 5: Fortæl os din bedste futsal historie, eller hvad du haraf futsal historier på hjertet?

Der er efterhånden mange historier og oplevelser at vælge imellem, men jeg bliver nødt til at fremhæve vores tur til Brasilien med DAI’s futsalkredshold tilbage i 2003, hvor vi deltog i CSIT’s verdensmesterskab (VM i arbejderidræt).

Spørgsmål 6: Ekstra spørgsmålet? “Vil vi i Danmark på sigt kunne få en futsalliga på niveau med eks. håndbolden?”

Jeg tror bestemt at vi på sigt kan få en futsalliga på niveau med f.eks. håndbold, men der kommer til at gå en del år inden da.

Spørgsmål 7: Hvem synes du, vi skal tage fat i og høre om han/hendes futsalhistorier? Samt hvilket ekstra spørgsmål synes du, vi skal stille?

Jeg synes at det er oplagt at tage fat i Jan Ludvigsen (formand i DAI), da han faktisk var den der bragte futsal til landet engang medio 1990’erne. Et ekstra spørgsmål kunne være om han mener at der fremadrettet skal være mest fokus på udviklingen på bredde- eller elite-niveau?

Stafet 1:

Søren Berthelsen

Micahel Popp

Stafet 2:

Tai Pundik

Jan Ludvigsen

 

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.