Sommerens 7 Skarpe: Nikolaj Saabye

Vi har sendt en tredje sommer stafet afsted. Denne stafet er startet hos den danske landstræner Nikolaj Klein Saabye, der igennem de seneste mange år har været et kendt ansigt i dansk topfutsal. Saabye kommer blandt andet ind på den danske succes i EM Kvalifikation, god læselyst!

Spørgsmål 1: Hvem er du, og hvordan er du i dag en del af dansk futsal?

Navnet er Nikolaj Klein Saabye. Jeg er pt. træner for det danske futsallandshold.

Spørgsmål 2: Hvor længe har du været en del af den danske futsalscene, og hvordan blev du en del af futsalsporten?

Jeg blev forelsket i futsal i forbindelse med DFIFs store futsalsatsning i 2007/08, hvor vi vandt det uofficielle danske mesterskab. Efterfølgende blev futsal den sport jeg satsede på, først som spiller og siden som træner i Albertslund og JB Futsal. Det har givet en håndfuld DM guld og et par sølv medaljer. Final 4 i år, var faktisk det første i 8 år, hvor jeg ikke selv deltog.

Spørgsmål 3: Hvilke fremskridt har du set for sporten i den periode, du har været aktiv?

Det er gået fra at være en rigtig amatør sport, til at være en seriøs sportsgren med rigtigt mange interessenter. Selve spillet har ændret sig til et noget mere taktisk spil end i starten og der er efterhånden også en masser tekniske lækkerier med. Derudover er antallet af udøvere eksploderet og kendskabet til futsal er en helt anden end det vi oplevede for 8 år siden.

Spørgsmål 4: Hvordan ser du sportens fremtid, og hvad tror du er afgørende for en succesrig fremtid?

Turneringen er desværre blevet forkortet her de sidste par år, hvilket umiddelbart er den forkerte vej, men jeg håber og tror på, at vi som i Norge får en landsdækkende række uden slutspil, hvor alt ikke afgøres på en enkelt kamp, men hvor vinderen er det hold der har været bedst hele sæsonen. Fortsætter det på denne måde (kortere og kortere sæsoner), så er det i min optik mere afvikling end udvikling for herre senior.

Vigtigst af alt er at vi får bredden med og heldigvis ser det ud til at lykkes rigtigt godt ved hjælp af det store arbejde, som en masse frivillige ligger i hallerne.

Spørgsmål 5: Fortæl os din bedste futsal historie, eller hvad du haraf futsal historier på hjertet?

Uha der er mange. Men min første deltagelse i Futsal Cup og Main Round med landsholdet i år har været stort. Specielt at overvære kampen mellem Azerbajdian og Ukraine var noget af en oplevelse, der virkelig sætter dansk futsals nuværende position i relief.

Spørgsmål 6: Ekstra spørgsmålet? “EM Manin Round kvalifikationen var årets store højdepunkt i dansk futsal. Set fra landstrænerens bord, hvordan kunne det så allerede nu lykke os at spille os videre fra preliminary-round mod meget mere etablerede nationer?”

Det er uden sammenligning det største for dansk futsal indtil nu, måden det kom i hus på var intet mindre end verdensklasse.

At det lykkedes skyldes mange ting, men bl.a. ramte vi et rigtigt højt niveau i alle kampene. Det at vi havde valgt en del etablerede spillere, som ikke stod i Europa for første gang, spillede også ind. Vi i trænerteamet har fået meget kritik for vores udvælgelse af spillere – det hører sig til. Men den dynamik og det sammenhold vi fik bygget op var uden tvivl, en stor grund til at vi gik videre.

For mig handler det meget om den enkelte spiller. Han skal kunne stole på mig og omvendt. Denne tilgang gjorde at ”ønsket om succes var større end frygten for fiasko” og netop derfor tror jeg vi lykkedes.

Derudover så har Clemme og Dolle betydet alverden for mig og landsholdet og uden dem var vi ikke komme så langt som vi er.

Spørgsmål 7: Hvem synes du, vi skal tage fat i og høre om han/hendes futsalhistorier? Samt hvilket ekstra spørgsmål synes du, vi skal stille?

Jeg vil rigtigt gerne have Clemment Clifford på banen. Et tillægsspørgsmål kunne være. Er du snart ved at være for gammel til at spille selv? 🙂

Stafet 1:

Søren Berthelsen

Micahel Popp

Martin Hilstrup

Jakob Koed

Stafet 2:

Tai Pundik

Jan Ludvigsen

Kenn Andersen

Stafet 3:

Nikolaj Saabye

Clement Cliford

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.