Sommerens 7 Skarpe: Michael Popp

Vi har sendt to ens sommer-stafetter afsted, begge bestående af 7 futsal relaterede spørgsmål. Stafet 1 startede i Lystrup uden for Århus hos Søren Bertelsen, han valgte at sende stafetten syd på, til Michael Popp cheftræner i Midtals. Søren valgte et spændende ekstra spørgsmål om hvordan Popp ser samspillet mellem fodbold og futsal, du findere svaret ved spørgsmål nr. 6.

Spørgsmål 1: Hvem er du, og hvordan er du i dag en del af dansk futsal?

Michael Popp Petersen, træner for Midtals Futsal Liga samt U15.

Spørgsmål 2: Hvor længe har du været en del af den danske futsalscene, og hvordan blev du en del af futsalsporten?

Jeg har altid været meget begejstret for indendørs fodbold i alle dens varianter, og da der i 2007 kom en Futsal turnering i senior og jeg dengang var U19 træner, meldte jeg holdet til i seniorrækken. Vi kom frem til JM finalen, som vi desværre tabte mod et senere Liga hold (Sulsted). Det kuld jeg havde dengang rykkede op til senior året efter, og da vi på daværende tidspunkt ikke havde seniorfodbold i Midtals, fortsatte disse drenge efterfølgende i Egen UI, hvor flere af dem dannede grundstammen for det der efterfølgende blev Egens Liga hold.

Spørgsmål 3: Hvilke fremskridt har du set for sporten i den periode, du har været aktiv?

Rent taktisk har spillet flyttet sig meget, og der er kommet dygtigere spillere til. Udbredelsen på breddeniveau har også taget fart, og jeg spår en stor fremgang de kommende år specielt på de yngre årgange.

Spørgsmål 4: Hvordan ser du sportens fremtid, og hvad tror du er afgørende for en succesrig fremtid?

Som i alt andet sport er penge afgørende. Vi skal derfor have fokus på rammerne for kampe bliver bedre, således at vi kan få fyldt hallerne. Det vil blive afgørende i forhold til sponsorer og TV.

Vi bør derfor fjerne 4 kampe turneringer i øst. Det bør være singlekampe, og så skal der skrues op for tilskuer underholdningen. Tilskuer og sponsorer skal have hele pakken, for kampen i sig selv kan ikke bære det alene.

Det er ligeledes vigtigt at DBU begynder at tage ansvar. Der ligger mange opgaver og venter, og de har været syltet i alt for lang tid.

Spørgsmål 5: Fortæl os din bedste futsal historie, eller hvad du haraf futsal historier på hjertet?

Der har været mange sjove og gode oplevelser. En af dem var da jeg for et par år siden var med Espen Bidstrup i England på et futsalkursus med Brasiliens daværende landstræner Marcos Sorato som blev verdensmester og kåret som bedste træner.

Min opfattelse af Brasilien var inden da, at de formentligt var så teknisk gode, at alt omkring organisation og taktik ikke var eksisterende, eller i hvert fald ikke særlig højt prioriteret. Lad mig indrømme jeg tog fejl, og i den grad – Danmark var et uland ved siden af.

De havde 10 mand siddende rundt om banen når holdet trænede. De sad hver med deres bærbare og holdt øje med hvor mange berøringer en spiller havde, om de lykkes osv. Efter hver træningsøvelse målte de blodsukker, således at de vidste hvilken intensitet den næste øvelse skulle udføres med, så øvelsen ville blive optimal!

Marcos fortalte ligeledes om en kamp de havde haft i en indledende gruppespil, som de vandt suverænt. Jeg har desværre glemt hvem modstanderen var. Brasilien spillede en god kamp, men tabte desværre meget ufortjent, på en dag hvor bolden bare ikke ville ind, selv om de havde over 60 afslutninger på mål. Dagen efter lå der en mail fra præsidenten fra det brasilianske fodbold forbundet, at han lige skulle være klar over at når man er landstræner i Brasilien, så taber man ikke kampe!

Spørgsmål 6: Ekstra spørgsmålet? “Hvad gør I for at konvertere almindelige indendørs spillere til futsal spillere – samt hvordan fungerer samspillet mellem futsal og rigtig fodbold (her tænker jeg på at sæsonerne overlapper hinanden).”

De fleste spillere er som ved alt andet i livet lidt tilbageholdende, når de skal prøve noget nyt, men det gælder om at få dem til at hoppe ud i det. Har de først prøvet Futsal et par gange og har ”fanget spillet”, så vil de ganske automatisk hellere spille Futsal end traditionelt indendørs.

Overlappet mellem indendørs og udendørs er altid en udfordring. Alle vores spillere er udendørs spillere, så vi er nød til at tage hensyn til hinanden. Vi starter derfor først op 2-3 uger før sæsonstart. I forårssæsonen giver udendørstrænerne så afkald på de spillere vi har når de spiller træningskampe medens vi har turnering. Dog træner spillerne så både Futsal og udendørs i en periode.

Spørgsmål 7: Hvem synes du, vi skal tage fat i og høre om han/hendes futsalhistorier? Samt hvilket ekstra spørgsmål synes du, vi skal stille?

Stafetten skal sendes videres til en af de største aktiver i dansk futsal – Martin Hilstrup. Spørgsmålet skal være en udvidelse til mit svar i punkt 4: Hvad gør I for at sikre at publikum kommer i hallen, og at de har en god oplevelse? Samt hvordan sikrer vi at DBU får lidt mere fart over feltet?

Stafet 1:

Søren Berthelsen

Micahel Popp

Martin Hilstrup

Stafet 2:

Tai Pundik

Jan Ludvigsen

1 Kommentar til Sommerens 7 Skarpe: Michael Popp

 1. Igen super svar på spørgsmålene.

  Og jeg er fuldstændig enig i analysen af, at vi skal væk fra single turneringer og istedet over til single kampe, som i ligaen.
  Det bliver for hold der rykker ud af ligaen fuldstændig dræbende at skulle igennem, når man har prøvet det andet.

  Og så en tommelfinger op herfra til den måde i på Als har fået publikum med.
  Vi spillede for fuldt hus (eller næsten) da vi var nede ved jer og det var fedt at prøve.
  Det gir også lidt extra Press på spillerne, hvilket er med til at sætte dem bedre op.

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.