Sommerens 7 Skarpe: Kasper Tikjøb

Espen Bidstrup sendte stafetten videre til Kasper Tikjøb. Kasper Tikjøb er blandt meget andet formand for FC Skanderborg, som i 2014 blev europamestre i bredeforbold, da UEFA kårrede klubben til årets europæiske bredefodboldklub. Ud over at være formand for en yderst aktiv fodboldklub, så sidder Kasper også med i DBU Børnegruppe.

På futsalfronten har Kasper været med at få futsal ind som en del af fodboldlæringen i FC Skanderborg, og har med stor succes etableret futsalskoler, dette og meget mere kan du glæde dig at læse om i denne udgave af Sommerens 7 Skarpe, god læselyst.

Spørgsmål 1: Hvem er du, og hvordan er du i dag en del af dansk futsal?

Jeg hedder Kasper Tikjøb og er formand for FC Skanderborg som sidste år blev valgt at UEFA som årets breddefodboldklub i Europa og er en af danmarks største klubber med 1100 medlemmer. Vi er en på mange måder anderledes klub, f.eks. arbejder vi i samme klub samtidig med bredde og elite, og mener at bredden er nødvendig for at skabe eliten, så vi ser begge dele som en naturlig sammenhæng som vi bruger til at skabe fællesskab på tværs. Vi spiller futsal i FC Skanderborg i sammenhæng med fodbold og derudover er vi i gang med også at skabe en ren Futsalafdeling, der planlægges opstartet når vores nye store multihal med 2000 siddepladser står klar næste år.

Spørgsmål 2: Hvor længe har du været en del af den danske futsalscene, og hvordan blev du en del af futsalsporten?

Jeg startede med aktivt at involvere mig i Futsal i forbindelse med at jeg som U7 træner for 3 år siden oplevede alle problemerne med klassisk dansk indefodbold, f.eks. bander og en forkert spilform der ikke understøttede en glidende overgang fra indendørs til udendørs.

Spørgsmål 3: Hvilke fremskridt har du set for sporten i den periode, du har været aktiv?

Et fremskridt er naturligvis at der er langt flere der spiller Futsal og at gode Futsal bolde er blevet mere tilgængelige. Jeg startede også selv for 3 år siden en indendørs fodboldskole, som jeg baserede på Futsal. Jeg er medlem af DBU Jylland R3 børnegruppen og har herigennem udviklet og testet Futsalskolen over flere år og i flere klubber, hvor jeg har haft andre DBU folk og eksterne Futsal eksperter til at evaluere og rådgive, så jeg for et halvt år siden stod med en færdig Futsalskole manuel, som er videresendt til DBUs andre udvalg for at Futsalskolen forhåbentlig kan blive en DBU hyldevare på linje med DBUs udendørs fodboldskoler og dermed understøtte talentudviklingen og udbredelsen af Futsal.

Spørgsmål 4: Hvordan ser du sportens fremtid, og hvad tror du er afgørende for en succesrig fremtid?

Mediedækning og prioriterede haltider for klubberne bliver nødvendigt. Haltider skal der naturligvis til, det vil formentlig gå langsomt men sikkert fremad. Mediedækningen er hønen og ægget – vi skal have Futsal prioriteret hos TV-selskaberne, sikre at TV-selskaberne finder ud af at der er seere nok til at give Futsal gode sendetider og derved få flere tilskuere i hallerne. Det kræver konstant fokus på at italesætte via initiativtagere der skriver artikler, deler på Facebook, presser TV-selskaberne etc. Denne stafet er et rigtig godt eksempel på hvad vi skal skabe mere af.

Spørgsmål 5: Fortæl os din bedste futsal historie, eller hvad du har af futsal historier på hjertet?

Min bedste Futsal oplevelse var da jeg til tredje års afvikling af Futsalskolen kunne ankomme til første dag under afviklingen uden at have været involveret i forberedelserne og fungere som observatør og se hele Futsalskolen glide til stor glæde og tilfredshed for alle deltagerne, uden at jeg var involveret. Altså at mit store arbejde over flere år med at skrive manualer og materiale virkede og at børnene elskede oplevelsen.

Spørgsmål 6: Ekstra spørgsmålet? “Hvordan bruger i futsal i FC Skanderborg og hvilke tiltag skal der efter din mening gøres for at udvikle futsal i hele Jylland?”

Futsal er en del af fodboldlæringen i FC Skanderborg, det går roligt men sikkert fremad med at indbygge Futsal som et værktøj til udvikling for alle hold. For at få alle med er Futsalskolen naturligvis helt nødvendig. Det er meget nemmere at få børnene til at spille Futsal end at få trænerne omvendt fra det gamle indefodbold AB opfandt i 40erne. Når børnene har prøvet Futsalskolen vil de gerne have mere Futsal, så de hjælper med at gå tilbage til trænerne og fortælle at det Futsal der, det skal vi da have mere af. Og til hele Jylland: Alle klubber skal da bare skrive til mig på formand@fcskanderborg.dk så jeg kan sende dem Futsalskole manualen så de kan komme i gang med at afvikle deres egne Futsalskoler og lære alle de lokale at Futsal udvikler børnene bedre og er sjovere 🙂

Spørgsmål 7: Hvem synes du, vi skal tage fat i og høre om han/hendes futsalhistorier? Samt hvilket ekstra spørgsmål synes du, vi skal stille?

Min første tanke var Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde der formentlig glæder sig til at få spændende Futsal stævner og måske nogen Futsal landskampe i Skanderborgs nye store multihal næste år. Men jeg tror jeg vil prøve at sende stafetten videre til Klaus Larsen der prøver at skabe små fodboldskoler og udviklingsmiljøer indenfor futsal blandt andet på Philippinerne.

Stafet 1:

Søren Berthelsen

Micahel Popp

Martin Hilstrup

Jakob Koed

Ole Ladefoged

Stafet 2:

Tai Pundik

Jan Ludvigsen

Kenn Andersen

Stafet 3:

Nikolaj Saabye

Clement Cliford

Espen Bidstrup

Kasper Tikjøb

Klaus “Futsal” Larsen

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.