Sommerens 7 Skarpe: Clement Cliford

Landstræner Nikolaj Saabye sendte stafetten videre til sin assistent, Clement Cliford. Clement er måske den bedste danske futsalspiller til dato, en utrolig klog og aggressiv spiller, der om nogen forstod at bringe sine spidskompetencer ind på futsalbanen fra udendørs fodbold. Clement startede en lovende fodboldkarriere i FCK, men en karriere der desværre blev begrænset af en masse skader. På Futsalbanen er det dog blevet til 2 danmarksmesterskaber for den måske, måske ikke pensionerede futsalspiller og assisterende landstræner, god fornøjelse. 

Spørgsmål 1: Hvem er du, og hvordan er du i dag en del af dansk futsal?

Clement Cliford
Ass træner på landsholdet
2 gange dansk mester

Spørgsmål 2: Hvor længe har du været en del af den danske futsalscene, og hvordan blev du en del af futsalsporten?

Startede i DAI for omkring 8-9 år siden. Spillede for B1901 mener jeg de hed, inden jeg året efter rykkede over til sport Italia. Pga B1901 lukkede deres hold ned.

Spørgsmål 3: Hvilke fremskridt har du set for sporten i den periode, du har været aktiv?

Der har været et kæmpe fremskridt, siden jeg startede. Og her er det især inde for det taktiske område, samt rotationer. Der bliver også trænet meget mere målrettet og professionelt nu end for bare 3-4 år siden.

Spørgsmål 4: Hvordan ser du sportens fremtid, og hvad tror du er afgørende for en succesrig fremtid?

Futsal går helt sikkert en god fremtid i møde. Jeg er sikker på at vi kan konkurrere med håndbold. Dog er vi meget afhængige af DBU på en eller anden måde, for gjort denne sportsgren til en del af fodbolden. Dvs “tvinger” alle klubber til at træne Futsal og at alle indendørs stævner skal være Futsal. Dette vil på sigt, efter min mening gøre at vi om 10-15 år vil have et A landshold udendørs som har nogle kvaliteter som vi normalt ikke ser hos danske spillere. Samt et Futsal A landshold som måske kan gøre sig gældende internationalt. En yderligere bonus kunne være at man kunne tiltrække nogle at de typer som idag ikke rigtig kan få fodfæste i de traditionelle fodbold foreninger. Herunder tænker jeg især danske drenge med indvandre baggrund. Der er virkelig nogle uslebne diamanter som desværre forbliver uslebne i det system vi har pt.

Spørgsmål 5: Fortæl os din bedste futsal historie, eller hvad du haraf futsal historier på hjertet?

At vinde DM er altid stort. Men ikke så stort. Da det var hvad jeg forventede, faktisk hvert år 🙂

Så det må blive at kvalificere os til EM main round. Her i januar i år, det var rigtig stort.

Spørgsmål 6: Ekstra spørgsmålet? “Er du snart ved at være for gammel til at spille selv?”

Jeg har været for gammel i mange år, det har min krop ihvertfald fortalt mig. Nu må vi se hvad der sker, for det er jo stadig hjertet og hjernen der bestemmer. Kroppen skal jo bare gøre hvad jeg beder den om:-), og det gør den så ikke 😉

Spørgsmål 7: Hvem synes du, vi skal tage fat i og høre om han/hendes futsalhistorier? Samt hvilket ekstra spørgsmål synes du, vi skal stille?

Jeg vil gerne høre Espen Bidstrup og det ekstra spørgsmål er:
Hvordan er det at blive far og har det haft indflydelse på hans Futsal. Og hvordan ser det ud i fremtiden med at spille futsal.

Stafet 1:

Søren Berthelsen

Micahel Popp

Martin Hilstrup

Jakob Koed

Ole Ladefoged

Stafet 2:

Tai Pundik

Jan Ludvigsen

Kenn Andersen

Stafet 3:

Nikolaj Saabye

Clement Cliford

Espen Bidstrup

1 Kommentar til Sommerens 7 Skarpe: Clement Cliford

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.