Sådan findes op og nedrykkerne

Sæsonen er ved at være slut og der er på nuværende tidspunkt hård kamp om de eftertragtede liga-pladser. Vi gennemgår her hvordan de kommende op- og nedrykkere findes. 

I vest holder man fast i kval-spillet. Vi har tidligere skrevet om de to Fynske hold der allerede er kvalificeret til dette. Til dette kvalifikationsspil inviteres det hold der slutter på 7. pladsen i Liga Vest, mens det hold der slutter som nr. 8 og sidst i Liga Vest må endegyldigt forlade ligaen.

(b) Der er en direkte nedrykker fra Vest puljen og nummer 7 deltager i oprykningsspillet Herresenior/Futsal Kval.-stævne der har deltagelse fra DBU Jylland og DBU Fyn.

I øst må holdet der slutter sidst (nummer 8) også forberede sig på livet uden for ligaen (Række øst). Holdet som slutter nr. 7 har en ekstra chance for overlevelse, da de umildbart efter afslutningen på sæsonen skal møde det næstbedst placeret oprykningsberettiget hold i Række Øst i to play off kampe. Det bedst placeret oprykningsberettiget hold  i Række øst rykker direkte op i Liga Øst.

(a) Der er en direkte nedrykker fra Øst puljen og en direkte oprykker fra Futsal Herreserie Øst. Nummer 7 i Øst puljen spiller to nedrykningskampe, ude og hjemme, mod nummer 2 i Futsal Herreserie Øst. Den samlede vinder af nedrykningsspillet spiller i Øst puljen den sæson.

Kvalkampene afgøres efter følgende regler:

Hvis holdene efter afslutningen af de to kampe har samme antalmål, er vinderen det hold, som har scoret flest mål på udebane. Står holdene stadig lige, forlænges anden kamp med 2×5 minutters omspil. Ender omspillet uafgjort, findes vinderen ved en straffesparkskonkurrence jf. futsalloven.

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.