Sådan findes den kommende Danmarksmester

103830

Sæsonen nærmer sig sin afslutning og vi skal til at have fundet en Danmarksmester for sæsonen 2017/2018. DM Guldet skal ikke fordeles ved et Final-4 som vi kender det, men i år arrangere DBU i stedet et slutspil, som fungere således.

§6.2 Propositionerne for Futsal herre:

Finalespillet bliver afviklet med en semifinalekamp i henholdsvis øst og vest og to finalekampe som følger:
– Semifinalekampene skal afvikles første weekend efter ligaafslutningen, hvor nummer 1 i vest har hjemmebane mod nummer 2 i øst og nummer 1 i øst har hjemmebane mod nummer 2 i vest.
– Finalekampene skal afvikles over to weekender, som er den anden og tredje weekend efter ligaafslutningen. Skal finalekampene afgøres mellem nummer 1 i henholdsvis øst og vest, eller mellem nummer to i henholdsvis øst og vest, vil første finalekamp blive afviklet i den modsatte landsdel end Final 4 for ungdom.

Det betyder at der i weekenden 3./4. marts skal spilles to semifinaler. Umildbart ser det ud til at Sønderborg Inter bliver hjemmehold i den ene som vinder af Liga Vest, mens JB Futsal Gentofte bliver hjemmehold i den anden, som vinder af Liga Øst.

Semfinalerne afgøres efter følgende regler (§8.5):

I tilfælde af uafgjort ved normal spilletids ophør, skal vinderen af kampen findes ved afvikling af 2 x 5 minutters forlænget effektivspilletid. Hvis stillingen efter forlænget spilletid fortsat er uafgjort, skal vinderen af kampen findes ved afviklingen af straffesparkskonkurrence jf. Futsalloven.

I weekenderne 10./11. marts og 17./18. marts skal DM Finalerne så spilles. Der spilles bedst af to kampe. Kommer finalerne til at bestå af nr.1 fra henholdsvis øst og vest eller nr. 2 fra øst og vest, vil den første kamp blive afviklet på vestholdets hjemmebane, da ungdom Final 4 i år afvikles i Maribo Hallerne. Alternativ vil det hold der er sluttet på 2. pladsen i deres liga starte på hjemmebane.

De to finalekampe afgøres efter følgende regler (§8.4): 

Hvis holdene efter afslutningen af de to kampe har samme antalmål, er vinderen det hold, som har scoret flest mål på udebane. Står holdene stadig lige, forlænges anden kamp med 2×5 minutters omspil. Ender omspillet uafgjort, findes vinderen ved en straffesparkskonkurrence jf. futsalloven.  

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.