Saabye: Sværere udtagelse end forventet

Den danske landstræner har fået set rigtigt mange spillere an frem mod udtagelsen til EM-kvalifikationen i Bulgarien i næste uge. Saabye har både været til stede ved ligakampe, men han har også haft over 30 spillere inde omkring truppen i forbindelse med træningssamlingerne i Århus og København og Nordic Cup i Finland. Det har derfor været en besværlig proces at koge truppen ned til kun 14.

“Alle har gjort det helt fantastisk, så udvælgelsen har været noget sværere end forventet”, siger landstræneren om den endelige udtagelse af de 14 spillere. der nu skal kæmpe for dansk avancement til kvalifikationens hovedrunde. På målmandsposten er det blevet til genvalg til de to rutinerede ræve fra JB Futsal Gentofte, Nis Andersen og Christoffer Haagh, men det var i følge landstræneren i skarp konkurrence med den unge Lasse Gram-Jensen fra Fjordbold.

På baggrund af nogle fantastisk præstationer til Nordic Cup er valget faldet på Jim Jensen fra København og Zakaria El-Ouaz fra JB til den bagerste position. “Zaki og Jim har bevist, at de kan præstere i den form for futsal, vi gerne vil spille, så det var oplagt at tage dem med”, konstaterer Saabye om udtagelsen af de to spillere, der befinder sig i hver sin ende af aldersfordelingen på truppen.

I forhold til truppen til Nordic Cup er der fire ændringer. Spillere som Nichlas Knudsen, Lystrup, og Jonas Lund, Søhus Stige, er gledet ud, men det er absolut ikke på grund af manglende evner, beretter Saabye:  “Det har været utroligt svært at se bort fra Jonas Lund og Nichlas Knudsen, som begge mangler lidt rutine, men tilgengæld har et forrygende drive med og uden bold”.

Ændringerne i truppen skal nok også snarere ses i lyset af, at fire spillere denne gang er blevet klar til at tørne ud for landsholdet. Der er tale om kvalitetspillere, som enhver træner vil betragte som en gave. Rasmus Lucht, Jakob Bonde og Morten Larsen er alle tilbage. Dertil kommer debutanten Mads Falck, der dog på trods af denne status ikke mangler rutine. Han har ligesom Morten Larsen international erfaring fra USA, hvor Larsen da også spiller for tiden. Derfor har trænerteamet da heller ikke haft mulighed for at se Larsen an før i søndags. “Vi [trænerteamet] var lidt i tvivl om Morten Larsens form, men han har i USA spillet futsal 4 gange om ugen siden november, og han har trænet med 8 spanske spillere, og det, vi har set fra ham, har i den grad overbevist os”.

Landstræneren og hans team er da også virkeligt tilfredse med den endelige trup. Konkurrenterne i næste uges kampe har en del flere samlinger og træningskampe under bæltet, men “vi tror på en overraskelse”, lyder det positivt fra Saabye.

1 Kommentar til Saabye: Sværere udtagelse end forventet

 1. Det er fantastisk at landstræneren har haft svært ved at vælge.
  Det betyder jo at kvaliteten er høj udfra det jeg har set.
  Der er rigtig mange gode spillere i landet og af det jeg så fra Finland, ser det godt ud, selvom DK ikke vandt.

  Og Det er samtidig et kæmpe cadeau til alle landets Futsal trænere der bruger meget tid og energi på deres hold, at der er fokus på mange spillere.

  Personligt synes jeg det er fedt at vores divisions spillere rundt omkring begynder at fatte interesse for spillet,det gavner kvaliteten i længden (også selvom det går ud over de små hold, som jeg selv træner)

  Fremtiden må vel byde på landsdækkende turnering året rundt og struktur der er ens uanset hvor i landet man spiller.
  Altså hvor man spiller turnerings kamp som i ligaen og ikke en enkelt kval stævne med løbende tid og tilfældige puljer.

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.