Optakt til Liga Øst (runde 13) og Vest (play-off)

Imens sneen og kulden har lagt sig flere steder i Danmark, gør vi klar i de varme haller til en forhåbentlig fantastisk og spændende weekend i både øst og vest. I Østdanmark skiller nu kun et point København fra at sikre sig en af de to eftertragtede billetter til Final 4. I Vestdanmark er vi nået til play-off om oprykning og nedrykning. For alle hold gælder det, at det er nu formen skal toppe, hvis det er netop ens eget hold, der skal stå med pokalen til sidst. Vi tager kampene i kronologisk rækkefølge.

 

Fredag

19.00 Veflinge/Morud – Nørskovlund IF (Veflinge-Hallen)

Weekendens første opgør er allerede tidssat til i aften på Fyn. I Veflinge-Hallen på Nordvestfyn tager ligaens nummer 7 imod holdet fra Silkeborgområdet. Sidst Nørskovlund var på besøg på disse kanter, kunne de tage en flot sejr på 6-4 med sig hjem. I denne direkte duel om en ligaplads kan publikum med stor sandsynlighed forvente sig endnu en tæt, intens kamp. Nørskovlund startede ellers sæsonen godt med tre sejre i de første fire kampe, men måtte strække våben, da de tre sidste modstandere alle var top 3. Nørskovlund gav dog god modstand i alle kampene og må nok ses som lille favorit til at sikre sig billetten til ligaen. Veflinge/Morud vil dog helt sikkert kæmpe det bedste, de har lært. Dommerne til kampen er Henrik Wiingreen, Alaudin Kabiljagic og Emir Jusubasic.

 

Lørdag

11.00 Hårslev BK – Søhus Stige (Hårslev-Hallen)

Vi starter tidligt ud tirsdag med det første derby af to imellem to af de fynske hold fra Liga Vest. Vi starter duellen i det nordlige Fyn, hvor ligaens nummer fire tager imod duksene fra Odenseområdet. Sidst de to hold mødtes var det i Stige Hallen, hvor hjemmeholdet løb med en 6-1 sejr.  Hårslev har dog masser af selvtillid i bagagen, da de sluttede grundspillet af med en overbevisende 16-3 sejr over St. Restrup. Omvendt er Søhus Stige også ubesejret i de sidste tre kampe, og sidst holdet smed point var det i den interessante gentagelse af sidste års bronzekamp mod Midtals. Dommerne til kampen er Alaudin Kabiljagic, Andrew Rodda og Leif Dalskov-Andersen.

 

Søndag

11.00 B 1903 – JB Futsal Gentofte (Kildeskovshallen)

I øst spilles alle 4 kampe i Kildeskovshallen i Gentofte denne søndag. Der bliver lagt livligt ud med en kamp imellem top og bund. I bunden blev 3’erne i sidste uge isoleret med et nederlag imod det andet nedrykningstruede hold, Boeslunde. Nederlaget betød, at B 1903 er sikre på nedrykning. JB kæmpede sig derimod tilbage på førstepladsen i ligaen med en meget imponerende 5-3 sejr over Fjordbold. Det var endda uden profilerne Falck og Bonde (omend Bonde mod slutningen kom ind, da FCF trak målmanden med frem). En storsejr til JB er nok forventelig. Dommerne til kampen er John Gantfeldt, Cem Irfan Caner og Amir Sabic.

12.30 København Futsal – BGA (Kildeskovshallen)

København er tilbage i racet om billetter til Final 4. Det kræver dog ingen slinger i valsen i deres sidste to kampe, hvis de skal bevare håbet. Sidst de spillede mod BGA i Møllegårdhallen, Jægerspris, havde de længe store kvaler med at få nedbrudt vestegnsdrengenes stærke defensiv. Spørgsmålet er om BGA igen kan frustrere københavnerne så meget, at de ender med at få en finger med i spillet omkring Final 4. BGA mangler desuden 3 point for helt og aldeles at kunne sikre den plads i næste års liga, som har været målet fra start af. Dommerne til kampen er John Gantfeldt, Cem Irfan Caner og Amir Sabic.

14.00 Midtals IF – Kolding IF (Augustenborghallen)

Det så længe ud til, at Midtals var borte og glemt i kampen om dette års danske mesterskab, men de alsisksprogede fra øen, der huser Siemens og Danfoss, bragede op i top 4 efter en flot slutspurt. Der skal dog helt andre boller på suppen, end der var, da Midtals sidst spillede mod koldingenserne. Der blev det nemlig til et nederlag på 7-3 på Trefor Arena i Kolding. Midtals har dog hjemmebanefordel her i første opgør mod Jan Mølbys fødeby, og de vil gøre alt for at sikre sig et godt udgangspunkt. Dommerne til kampen er Bjarne Østergaard, Henrik Petersen og Finn Larsen.

14.00 FC Fjordbold – Nørrebro Bk. (Kildeskovshallen)

Fjordbold måtte se JB løbe med førstepladsen og en næsten stensikker plads i Final 4 i sidste weekend efter deres indbyrdes kamp. Det var især på manglende koncentration ved dødbolde, at FCF manglede noget rutine i forhold til et meget skarpt JB-hold. De fjordblå har dog stadig mulighed for selv at afgøre deres skæbne, da to sejre i de to sidste kampe med 100% sikkerhed vil sende de nordsjællandske tropper i slutspillet om DM. Nørrebro har derimod en 4. plads at kæmpe for, og efter holdets klare nederlag til København i sidste uge har de kun et enkelt point ned til HB på 5. pladsen. Dommerne til kampen er Rasmus Bendixen, Martin Køster og Tonni Ristorp.

14.30 St. Restrup IF – Lystrup IF (Frejlev Hallen)

Vi skal en tur til Aalborg i den første kamp om nedrykning imellem vestligaens bundprop og Lystrup, der til sidst måtte se Hårslev og Midtals forsvinde i tågerne fra toppen af ligaen. Ikke overraskende er holdet fra Århus kommune klare favoritter til at beholde deres plads i ligaen. Nordjyderne fra St. Restrup har da heller ikke fået et eneste point på kontoen i år, ligesom de mod slutningen kollapsede fuldstændigt med en negativ 39 målscore i de sidste bare tre kampe. Dommere til kampen er Henrik Mortensen, Leif Plauborg og Danny Pedersen.

15.30 Boeslunde BK – HB (Kildeskovshallen)

Vi slutter runden af med vestsjællandske Boeslundes ridt mod overlevelse. Efter at have tabt ti kampe i træk i årets liga har holdet fundet fornyet styrke. De gule kan med sejr i de to sidste kampe stadig nå at redde deres skind. Det vil være en højest overraskende og spektakulær bedrift, især da holdet i næste uge skal op imod København Futsal. Chancerne er små, men holdet vil spille sin chance. HB ligger øjeblikkeligt på 5. pladsen, men holdet fra Østerbro har kun et point op til Nørrebro på 4. pladsen. En direkte duel imellem 2 af Københavns broer. Dommerne til kampen er Rasmus Bendixen, Martin Køster og Tonni Ristorp.

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.