Ny futsalklub i Hjørring

Af: vendelboposten.dk

Hjørring Futsalklub er navnet på en nystartet klub i Hjørring.

Det er byens første selvstændige klub, der udelukkende får fokus på den forholdsvis nye, indendørs sportsgren. Futsalklubben har som mål at gøre futsal endnu mere udbredt i alle årgange samt udvikle talenter i Hjørring og omegn.

Spillet “Futsal” er en form for indendørs fodbold, og blev opfundet i 1930erne i Uruguays hovedstad Montevideo og bredte sig herfra til resten af Latinamerika, og siden videre til Europa. I 1989 afholdte FIFA det første Verdensmesterskab, som i øvrigt havde deltagelse af et dansk landshold med blandt andre Brian Laudrup på holdet.

I 2008 tog Dansk Boldspil Union spillet på programmet, og lige siden er der, hvert år, kæmpet om det officielle Danmarksmesterskab, for såvel herrer og damer.

– Med baggrund i denne spændende udvikling, mener vi, at Hjørring bør have en decideret klub, til at varetage denne specielle form for fodbold, lyder det fra formand Michael Christensen, Hjørring Futsalklub.

– Derfor etableres Hjørring Futsalklub med virkning fra efteråret 2017. Den udspringer fra Lundergaard I.U.F. (LIUF), med der bliver tale om en selvstændig klub, og målet er at udbrede kendskab til og interessen for futsal, tilføjer formanden.

Hjørring Futsalklub begynder med at have et elitehold, hvor licensen er overflyttet fra LIUF. Klubben forventer endvidere at tilbyde hold i alle årgange.

– Historien bag er, at den nye klub helt vil frigøre sig fra LIUF, med henblik på at opsamle en del af frafald som den etablerede fodbold mærker i disse år, specielt i de ældre ungdomsårgange.

Da klubben har en forventning om, at specielt de ældste ungdomsårgange kan spille med i landets absolutte elite, vil klubben dyrke såvel elite som bredde, idet bredden altid vil danne grundlag for den kommende elite.

Hjørring Futsalklub er underlagt og støttet af Folkeoplysningsudvalget

Klubbens hjemmebane bliver i første omgang: Hallen Park Vendia i Hjørring.

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.