Landstræner Saabye: Min dør står altid åben

Årsagerne var mange, da Nikolaj Saabye valgte at takke ja til jobbet som landstræner, da han fik det tilbudt i foråret. En af de vigtigste var dog at få mulighed for at samarbejde med alle liga klubberne og topspillerne i Danmark. Specielt vil han bruge sin post til at agere samlingspunkt for Liga Øst og Vest, der ellers for alvor kun mødes ved Final 4.

Nikolaj Saabye har igennem de sidste 6 år optrådt ved Final 4, hvor han har bragt først BGA og senere hans storstilede projekt, JB Gentofte, til DM guld, i alt er det på de 6 år blevet til 4 Danmarksmesterskaber. Det næste skridt var derfor ifølge ham selv landstrænerposten. Han har i mange år været med til at udvikle nogle af de bedste spillere øst for Storebæltsbroen, så muligheden for at udvikle spillere fra hele landet var derfor umuligt at sige nej til. Samarbejdet på tværs af Danmark giver derfor også Saabye muligheder for at hjælpe til at udvikle de fynske og jyske spillere. Noget han især ser frem til.

En synlig landstræner
I hans første måneder som landstræner har Saabye været til stede ved både træningskampe og Ligakampe i Øst og Vest. Til det siger han da også selv: ”Jeg vil være så synlig som mulig og samarbejde med klubberne i hele landet. Jeg vil forsøge at bygge bro mellem øst og vest samt ung og gammel. Derudover vil jeg være lydhør over for nye input og min dør vil altid stå åben overfor hvem end, der måtte have lyst til at snakke”.

Saabyes første landsholdstrup, der drager til Finland fra den 3. til 7. december for at spille Nordic Cup, afspejler da også, at den nye landstræner har været en tur rundt i landet. Truppen består af rutinerede spillere fra både Jylland og Sjælland, men der er også blevet plads til flere unge talenter og hele 7 spillere med mulighed for debut.

Signal til futsaldanmark
Udover de mange nye i truppen til Nordic Cup havde Saabye også valgt at signalere trænerskiftet med en bred og stor trup til sin første landsholdssamling, der blev afholdt forrige weekend i Tilst. Det nye trænerteam brugte især samlingen til at se de mange nye ansigter nærmere an, hvoraf en del af disse som sagt også er inkluderet i den endelige trup til NC.

Landstræneren var da også meget taknemmelig for, at det blev gjort muligt for ham af DBU at samle så mange spillere: ”At vi fik muligheden for at se 24 spillere an var fantastisk og det takker vi DBU for. Fra mit ståsted var weekenden en kæmpe succes”. Saabye har da heller ikke haft mange chancer for at se spillerne an før weekenden, selvom han har gjort, hvad han kunne for at komme rundt. Inden bruttotruppen til træningssamlingen skulle udtages, var der kun spillet en runde i vest og to runder i øst.

Målet er VM-kvalen 2015
Hvis der spørges ind til Saabyes mål er svaret enkelt: ”Vi vil rigtigt gerne videre i EM kvalen [januar 2015, red.], og det tror jeg vi kan komme, Vi har i hvert fald gode muligheder for at levere et godt resultat, men målet er overordnet at komme videre i VM kvalen i slutningen af 2015”. Bag dette svar gemmer der sig dog også et ønske om at stable et nyt landshold på benene blandt andet med flere af de dygtige, unge talenter, der er på vej frem rundt omkring i klubberne.

Første opgave bliver som sagt Nordic Cup fra den 4. til den 7. december. Det betyder desuden, at der er pause i både Liga Øst og Vest i den kommende weekend. Du vil kunne følge Nordic Cup her på siden, ligesom vi håber at kunne linke til livestreams fra kampene. Så hold dig opdateret på DKFutsal.dk.

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.