Danmark skal til Cypern

Hos UEFA blev der i dag, fredag d. 21. oktober trykket lod til EM-kvalifikationens preliminary round og main round. Danmark deltager i Preliminary round. Lodtrækning faldt ud således at Danmark skal en tur til Cypern for at møde værterne Cypern, Norge og Kosovo.

Norge blev trykket op fra seedningslag 1 og bliver en hård modstander. Normandene har netop skiftet landstræner og ansat Italieneren Sergio Gargelli som chef for holdet. Hvilken effekt Gargelli kan få for holdet er uvist, men med eller uden Italieneren i spidsen er det en stærk modstander, som det aldrig er lykkedes Danmark at slå. Danmark når at møde Norge engang inden EM-kvalifikationen, det sker under de Nordiskemesterskaber i Skövde Sverige.

Cypern er værter for gruppen og blev trykket på fra 3. seedningslag. Cypern er en stærk nation med flere nationaliserede spillere.

Kosovo var placeret i 4. seedningslag, og var et af de lande vi gerne skulle have undgået. Årsagen til at Kosovo er placeret i laveste seedningslag skyldes ikke holdets styrke men der imod  at det er første gang at Kosovo deltager i en officiel UEFA/FIFA turnering. At der er masser af kvalitet i futsalen i Kosovo, ses også ved at klubmesterholdet Feniks har spillet sig frem til Elite round i UEFA Futsal Cup.

Om lodtrækningen udtaler landstræner Nikolaj Saabye følgende til DBU Futsals facebookside:

Det er en utrolig hård pulje, hvor vi kommer til at kæmpe om hvert point, hvis vi skal fortsætte succesen fra sidste EM kval hvor vi gik videre til Main Round. Hvis vi tager landene hver for sig, så er første seedet Norge altid gode. De har spillet stabilt med samme træner i en del år nu. Vi har mødt dem 4 gange siden landsholdet startede og tabt hver gang. Jeg føler dog at vi er ved at indhente dem, da de ikke rigtig har fornyet sig i min periode som landstræner. Vi får en god generalprøve mod dem, da vi møder dem til Nordic Cup i Sverige til december. Cypern kender vi ikke så meget til. De cypriotiske klubhold gør det rigtig godt og deres mestre var med til at slå vores mestre ud af UEFA Futsal Cup. De bliver et spændende bekendtskab, men et hold som vi burde kunne slå. Kosovo var den værst tænkelige modstander fra fjerde seedningslag. De er lige blevet optaget af FIFA, så det er deres første EM kval. De har en rigtig god tradition for futsal, så deres spillere har spillet futsal fra barnsben. Tilmed er det første gang de skal på den internationale scene, så de bliver rigtig hårde at komme op mod. Vi har desværre mistet to af vores bærende kræfter, hvor Mads Falck er knæskadet og Jakob Bonde satser på en fodboldkarriere, hvor han gør det rigtig godt nede i Nykøbing FC. Det gør det selvsagt lidt svære at ramme samme niveau som sidst vi gik videre, men så må de andre træde til. Rammer vi dagen kan vi godt gå videre til Main Round, men gør vi ikke, taber vi til Norge og Kosovo.

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.