Blog fra landsholdsanfører Christoffer Haagh

Trænerfyringer, rødt kort, og tætte kampe er bare nogen af de oplevelser som Christoffer Haagh har fået på hans futsal-eventyr i Spanien. Redaktionen har modtaget et blog-indlæg fra futsallandsholdets anfører.

Vi er på vej hjem fra udekamp i Madrid mod holdet som ligger nr. 17 ud af 18 hold. Det kunne på forhånd umiddelbart lyde som en nem kamp, men her i denne række er ingen kampe nemme, og det er bare så super motiverende. Hvis man ikke er der 110%, er chancen der i høj grad for at få ørerne i maskinen. Og det er ikke bare sagt på cliche-måden, men sådan er det faktisk i denne række.

Rødt kort og nederlag på 11-0
Vi har haft nogen modbydelige nederlag til både top- og bundhold og har ligeledes givet et par øretæver til både top og bund. Vores største sejr på 7-0 var over det nuværende nr. 5. Vores største nederlag var på 11-0, mod holdet der ligger nr. 4. Ja den er god nok – 11-0 – personligt fik jeg rødt kort i den kamp ved stillingen 0-0 efter 9 minutter så det var bare en skøn dag. Så det er virkelig noget andet end jeg har været vant til tidligere og jeg har personligt mærket en kæmpe forskel på hvor meget det kræver af parathed både fysisk, men i endnu højere grad mentalt.

Trommer, horn og sang
Efter vores lidt turbulente start, hvor vores træner blev fyret, er vi ved at få bygget lidt ekstra på vores spillestil og er ikke længere så afhængige af enkeltpræstationer for at score som tidligere. Og defensivt er vi også ved at komme bedre på plads og få styr på hvad det egentligt er vi vil. Og netop aftaler har været vigtige i de to sidste udekampe eftersom der har været fyldte haller, med fangrupper med trommer, horn og sange fra start til slut, som har gjort det næsten umuligt at kommunikere. Men som også har gjort det til en virkelig fed oplevelse. Det er virkelig noget jeg håber vil begynde i Danmark, hvor det reelt vel kun førhen var Egen fra Jylland, og nu Fjordbold der kunne mønstre lidt stemning på tilskuerpladserne. Kampen i dag, hvor der som sagt var fuldt hus, var en kamp som stod mellem nr. 17 og nr. 10. Altså ikke en udpræget topkamp. Det er en stor oplevelse hver gang og det gør i høj grad ligaen meget mere seværdig og attraktiv for folk udefra.

Kamp mod Inter Movistars B-hold
Dagens kamp endte desuden med en 3-1 sejr til os på trods af en meget svær periode i undertal ved stillingen 1-1 i anden halvleg, og de tre point giver os 8. pladsen efter dagens runde. Der er dog kun 4 point ned til 14. pladsen og den første af de 5 nedrykningspladser. Og hele 13 point op til den playoff-givende 1. plads. I den kommende uge møder vi bl.a. klubben Leganes som pt. indtager 3. pladsen samt Inter Movistars B hold, så det bliver en spændende uge. Ugen efter er sidste kamp inden nytår hvor vi møder det eneste “lokale” hold, som kun befinder sig en times kørsel fra Alicante.

Efter det skal vi opleve en spansk jul inden vi tager på et kort visit i Danmark i dagene omkring nytår, hvor vi forhåbentligt når at se lidt futsal fra østligaen den 27. december.

 

Vær den første til at kommentere

Skriv en Kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.